Sunday, June 13, 2010

keranda

lama sudah aku tak update blog neh. mintak maap ye kepada sapa2 yang tag aku. aku xsempat lg nak reply dan jawab sebab bz sangat. aku sebenarnya sebok dgn urusan kutip utang ngan kutip hadiah contest2 yang aku masok.keh3. hadiah2 tu sume aku anggap hadiah besday aku la sbb besday aku bulan ni. jangan tanya aku contest apa yang aku masok. sila baca sendiri entry emel berhantu dan saya menang moto!

lepas amek hadiah contest kat opis Vision KL,Bangsar dan Senheng,Pandan Jaya member aku sorg ni ajak pegi muzium negara pulak. katanya nak tengok keranda. keranda?? nape nak tengok keranda sampai ke Muzium Negara pulak? kau pegi je kubur,korek pastu jumpe lah keranda..abes cte.haha. tapi yang ni macam2 jenis keranda beb kau boleh tengok- kata member aku tuh.

wah..menarik! pastu leh la tempah keranda yang mana satu kau nak. macam2 patern ada. yang paling best keranda tempayan. hoh,gila betol. sumbat mayat dlm tempayan.

jom layan gambar2 keranda yang aku sempat snap kt muzium negara


masok2 disambot dengan banner ni



ni orang zaman batu



ni la keranda tempayan
keranda orang zaman dolu2..


keranda tradisional orang Melayu


dengar cite keranda ni berharga ratusan ribu ringgit.
emas tu beb! brape karat ntah..


keranda orang kristian
siap ada bantal kat dalam utk wat alas kepala


baju2 yang dipakai oleh mayat orang cina


bekas abu


india punya
mayat berada dalam posisi dudok


india punya jugak


ada banyak lagi gambar tapi aku malas nak letak banyak2 kang takot korang tak boleh tido malam pulak nanti.. keranda yang paling best skali aku jumpe kat sini ialah keranda atas pokok. dah la mayat tu diorang gantung atas pokok. pastu mengadap pengunjung2 yang datang pulak tu.. terbaik lahh!! terkejot aku..

lepas penat tengok keranda kitorang pegi muzium utama pulak. aku nak masok muzium utama tu sebab nak jumpa dan bergambar dengan Hang Tuah. masok2 kena mengadap sultan dulu baru boleh jumpa Hang Tuah..



"ampun tuanku beribu2 ampun,
sembah patik harap diampun."


selepas mengadap sultan, aku dibawa oleh orang2 kat bawah ni untuk berjumpa dengan Hang Tuah.


ni macam orang zaman batu je
macam mana boleh idop di zaman Hang Tuah?


akhirnya dapat juga aku bergambar dengan Hang Tuah
katanya- Takkan Melayu Hilang Di Dunia



ayat manis : ada sapa2 nak tempah keranda tempayan tak?

6 >luahan perasaan:

Parkcheek Chun Li said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

jerit x?

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

menjerit macam kl menjerit woo

hanie@nisya said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

huuuiiissssshhh tak mau la keranda tempayan hehee

MX said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

dah tengok...
keranda yang kat atas pokok paling best...
hahaha...

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ad org ajak...tp xmau g...takot....ahahahhaha..

kain_sari said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

kt muzium negara kan...de lg x keranda emas tuh?..;p

Related Posts with Thumbnails