Sunday, June 20, 2010

tunjuk sebab lama tak update blog

dah lama tak update. sorry bz sket. tengkiu kepada bloggers sume sebab setia menjadi follower aku. tak sampai sebulan aku wat blog ni dah ade 200 lebih folower. tanpa anda siapalah saya! heh..

salah satu TUNJUK SEBAB kenapa aku lama tak update blog :

khamis lepas sehari suntuk aku menghabiskan masa dengan Fatin. mula2 kitorang pergi Wisma Chase Perdana. pergi pejabat PTPTN sebab nak uruskan hal PTPTN si Fatin tuh.

sebelom bergerak aku google dulu jalan2 nak ke Wisma Chase yang terletak kat Jalan Semantan,KL. maklumlah, aku tak da GPS. so,tengok google map dulu pastu print. perjalanan dari Shah Alam ke Jalan Semantan sepatotnye 30minit dah boleh sampai tapi aku extend jadi sejam sebab sesat. 2,3 kali pusing2 highway. apa guna google map tu weh? salah aku kot tak reti bace map.

akhirnye setelah 5hengget duit tol dihabiskan akhirnye aku jumpe gak Jalan Semantan tu selepas bertanyakan jalan kat bangla Jaga (guard) dekat2 area situ. "Abang sini masok, kanan belok, sana ada itu Wisma Cesss". pandai jugak bangla tuh cakap Melayu. tau jugak kau jalan2 kat sini ye. ingatkan tak tau.

akhirnya jumpa gak Wisma Chase. nek opis PTPTN xsampai sejam pun. parking kena 4hengget. hoh, mahal! lepas tu kitorang gerak pulak pegi Damansara. aku dengar ada 50% discount for hoodies kat Badger Malaysia. aku ngan Fatin memang pantang nampak benda2 sale n murah ni. so apalagi kitorang pun serbu lah.


seronok Fatin dapat shoping kat Badger


dah puas shoping kitorang pegi pulak ikano Power Centre. niat ke sana sebab nak makan meatball. meatball sana sungguh sedap. kalau sapa2 yang tak penah try silalah ke sana. harga pun tak mahal. murah je. sepinggan 5ketul meatball + french fries = RM5. air siap bleh refill tu yang aku suka. haha.


pic credit to encik google
aku tak sempat nak snap pic meatball sebab khusyuk sangat makan


dah kembong perot makan meatball kemudian kitorang jalan2 kat ikea tengok perabot. aku memang pantang nampak katil empuk. hampir semua katil kat ikea tuh aku try baring. sedap je. dahla sejuk. naseb tak tertidur. tengah syok jalan2 aku terjumpa anak ayam kat dalam ikea. ntah camne lah boleh sesat dalam neh..



anak ayam ni aku jumpa kat Taman Burung @ ikano...


pastu jenjalan The Curve pulak. kat sana terselisih pulak dengan pelakon Nur Kasih - Sharifah Sofia. aku jeling je. segan nak tegur. haha. jalan2 lagi sket kat The Curve jumpe plak Jaclyn Victor. dah la lalu sebelah aku. jalan laju pulak tu. kelam kabot dah lambat nak pegi show kot.

harap korang boleh terima alasan aku dah lama tak update blog neh..

11 >luahan perasaan:

princeduyong said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

seronok nampak jenjalan....

Parkcheek Chun Li said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

surat ala2 cuti dulu baru apply cuti.....

Penulis Seni said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

aku lagi la, lama tak update entry..1 post biasanya for 1 week...kdg lbh..huhu

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@princeduyong : jalan2 kt mesia je beb! haha. sapa tak sonok jenjalan ye tak? mstilah sonok. hehe

@parkcheek : kah3..pandai lu ngarot ye. klu nak apply coti nk mtk kt sape ye? mtk kt bos blogger.com ke?

@penulis seni :haha.biasalah tu..menulis blog ni pn bknye pekerjaan tetap kita. suka2 n kalau ada masa terluang aja..tp kalau nk jd blogger full time kena komitmen tgi tuh..

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

sy pown dah rasa meatball kat sana..mmg sedap n murah kan..hehehe^_^v

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

patot ar...jenjalan2 upenyer..huhu..meatball tue nampak menyelerakan...aduss...tengah lapa nie..hehehe..harga berape ek satu set?

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

patot ar...jenjalan2 upenyer..huhu..meatball tue nampak menyelerakan...aduss...tengah lapa nie..hehehe..harga berape ek satu set?

SayapLara said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

wahh..mcm sedap je makanan tu
bila aren nk bawa lara pegi situ

Hasrol Nizam said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

200 followers dlm masa sebulan? ku dulu berbulan2 bru 200++skrg..hehe
boleh baca pastu byg2kn jela tempat2 yg cerita kat atas tu..sbb xpernah pergi semua tmpat tu.. :D

Penulis Seni said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

tak update bkn sebab xda idea, tp xda masa nk tulis ..huhu

Mommy Pinky said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hehe..entry ni pun kelakar.. XD

Related Posts with Thumbnails