Friday, June 4, 2010

kembali ke sekolah

pagi tadi bapak aku suh aku pergi sekolah. aku pening. apsal lak aku kena pegi sekolah. zaman sekolah dah lame aku tinggalkan. aku konpius bercampur sedikit mamai sebab baru bangun tidur. rupa2nya bapak aku suh pegi sekolah adik aku amek report card diorang. ceh! ingatkan nak suh aku masok skolah balek. jenuh!

bapak aku n mak aku tak dapat pergi sebab bapak aku keje n mak aku plak sebok ngan bisnes dia. so,aku la kena pergi wakilkan untuk diorang.

menjejakkan kaki ke sekolah rendah, best! rasa nak kembali je ke zaman tuh. syok je aku tengok budak2 dok men kejar2 la, aci nyorok la. best2! sonok je. cam xde pape masalah.

mula2 aku g kelas adik aku yang darjah 4 tu. aku duduk. tunggu turn. mak bapak yang lain beratur tak sabar nak tengok result anak diorang. aku sikit pun xteruja. apatah lagi ghairah. sebab aku bukan mak bapak pun. ngeng!

bila turn aku nak ngadap cikgu yang mengajar adik aku tuh, aku sedikit nerves sebab cikgu tu cun le pulak. muda lak tu. haha. rilek aren,cool! tarik nafas dalam2...lepasssss!!!

cikgu tu jemput aku dudok. aku pun dudok. cikgu tu senyum, aku pun senyum le balik. cett..da macam cite industan pulak. then, cikgu tu tunjuk kat aku result adik aku. timbul satu persoalan. so, aku pun tanya la. "cikgu, banyaknye no adik saya dapat. puloh2 plk tu". aku tepuk dahi. abeslah adik aku ni. balek umah kompem mak aku mengamok punye. lepas tu, cikgu tu pun gtau la apa yang dia lemah dan kami membincangkan langkah2 seteusnya untuk menjadikan adik aku ni pandai dan jadi orang yang berguna. dan apabila besar nanti dapat menggantikan tempat najib. huh?


yang ni bukan adik aku punya
credit to encik google :)


sorang dah setel, lagi sorang plak. lepas tu aku gerak pulak ke kelas adik aku yang darjah 6. macam tadi jugak. kena tunggu turn. haih..tunggu lagi.bila cikgu tunjukkan report card adik aku yang darjah 6 tu aku senyum je.. aku dah agak dah result dia camni. haha. cikgu tu pun dengan semangat nya mengulas dan membuat rumusan hasil dari keputusan adik aku tu. dia cakap adik aku ni kena banyak makan vitamin R.. aku angguk, tanda setuju tapi sedikit pening. ada ke vitamin R?? tak pernah pun aku jumpa lagi kat farmasi. mesti mahal kan.

balek umah aku tanya mak aku vitamin R tu ape. mak aku dengan selamba nye menjawab "RAJIN".
ceh, ingatkan ape mende la vitamin R tu.

yeah! aku berjaya mencipta satu formula..macam albert einstein
vitamin R = RAJIN = BERJAYA
vitamin M = MALAS = GAGAL

pastu, kat rumah aku pun ceritakan balek apa yang cikgu adik2 aku tu cakap pasal diorang kat mak aku. lantas, mak aku panggil kedua2 adik aku tu. dan bermula lah sesi "membasoh" dan rotan. haha. aku tengok je. xcampur.. sebab aku pun dulu masa sekolah pernah kena jugak macam tu. dah lali beb. tulisan buruk pun kena ketok tangan. tu pasal tulisan aku cantik sekarang neh :)

kalau korang pandai meh cuba teka aku yang mana..yang paling comel tu akula..hoh!




11 >luahan perasaan:

~aSHa~ said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

zaman sekolah plg syok kan..

tak mintak no tepon cekgu sbg rujukan nanti nak tanya bersoalan berkenaan adik2..ehehe

aainaa said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

sek rendah mmg best.
tapi aina dulu x pnah merasa kene amik repotcard. parents keje jauh an. bz lak tu. sedih tp da lali..
haha. slalu balik last. sbb xde org amik repotcard,.

p/s:jemput ke blog saye tuk merasa alam sekolah.

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

eiii...bestnyer zaman skola dlu...nakal2.ahahah...last2 slalu kne buli(dulu ak kecik sangat..:P)

pehal blog kamo da lain?? pelik2...

izzatt said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

SOALAN BOCOR MATEMATIK UPSR,PMR,SPM 2010 KLIK SOALAN BOCOR MATEMATIK

iemaZAIMAH said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

zaman sekolah rendah zaman paling comellllllllllllllllll

akuvision said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

cikgu cikgi skang memang cun2, hehehe.

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@asha : buat apa nk tanya soklan berkenaan adk2.tnya soklan bkenaan cikgu tu lah.cth : "cikgu dah mkn ke?"..hehe

@aina : alalala..siannye aina.nti i amekn report card u ye.pastu blek umah i repot kt mak u..agagagga

@nas : sama la..aku pn kecik jgk dlu.tp aku yg buli diorg.gangster skolah kot.keh3

@izzat : soklan bocor? aku dah lepas dah sume tuh.siap dpt straigt A lg.hu?

@iemaZaimah : ya.zaman sekolah seronok sbb kena pegi sekolah.aik?

@akuvision : tau xpe.cair beb!

iemaZAIMAH said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

bukan2..sbb mse tu bodoh2 lg..jd byk lah cite bdoh..hik3

hiro said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha..bleh bagitahu kah kenapa gua selalu menjadi tarikan di sekolah rendah? gua syak muka kiut kot..
haha

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@iemaZAIMAH : adoi.anda bpikiran negatif ni. tak baik berkata diri sendiri bodoh. itu satu penghinaan tuh..keh3.

@hiro : mmg muka ko kiut pn sebab ko pkai helmet gladiator bersalot emas patploh pat karat tuh.uh!

si dia said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

waaa..xpena kene sound ngn cekgu sbb rezat bek2 belako..hahah

Related Posts with Thumbnails