Saturday, May 15, 2010

sembang petang

Penat! baru pulang dari Singapore. trip yang sangat seronok and very enjoy.. thanks to Fateen and Azran sebab follow aku. korang memang sempoi beb. kesian tengok korang. muka cam penat tapi layan je perangai kepala batu aku kan. sangat seronok berada di Singapura. negara yang bersih dan tak ade sekor mat remphit pon.

Mase jalan2 kt sana aku terpikir mana lah budak2 muda diorang ni?? kat town Singapore xnampak pon dak2 lepak tepi jalan main shapel macam kt BB, pasar seni kt KL tuh. pelik!!lagi pelik tak ada pon orang meniaga tepi jalan jual air ke tebu ke crocs ke. lagi terpukau dan jelez bila tengok semua kereta2 yang menggelungsur laju kt Singapore sume kereta2 mahal dan baru2. tak ada pun kereta kancil, wira dan lain2 lagi kereta yang dipakai oleh rakyat Malaysia. aipppp!! banyak betoi duit diorang ni. diorang wat bisnes apa ha?? pelik..pelik..dan pelik! teksi kat sana pun pkai kereta Hyundai. kalau kat Malaysia kereta Iswara la yang banyak jadi teksi.


Masa kat sana aku tertarik dengan satu t-shirt tu. dia tulis kat baju tu "Singapore is a fine city".haha.. undang2 dia..huh,xyah ckp la. sangat ketat! kau tak boleh makan cheewing gum and hisap rokok kt sana. kalau kau ditangkap, kau kena bayar saman $1000 on da spot..1000 dollar singapore beb,bukan RM1000. 1 dollar singapore = rm2.36 so kau darablah dengan duit malaysia berapa kau kena bayar. pokai la kalau bayar saman tuh..

Cukuplah tu. nanti gua sambung citer lagi eh. kalau aku rajin nanti aku upload gambar2 aku sepanjang aku kat negara singa tu..k, chow!

3 >luahan perasaan:

amer_hoosynie said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ape mimpi g s'pore??dah le x ajk aku,huh!

rossoneri said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

dah lama tak gi singapore,dah xingat dah..dulu ada sedara kat sana...skrg ni, dah xada sebab nak g huhuhuuuuu...kita penah dgr cerita, polis kat sana cepat je sampai..kalau buang sampah merata2, sampailah polis tuh..

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

amer : aku dapat mimpi trus grak g singapore.

rossoneri : yup.betoi tu.polis sana pkai bju biasa je.diorg xpakai baju polis.tu yg susah nk cam mne satu polis

Related Posts with Thumbnails