Wednesday, May 26, 2010

buang bayi lagi,lagi dan lagi!!

mesti ramai dah meluat dan bosan tahap gaban bila dengar cite pasal buang bayi ni. hampir setiap hari ade je kes buang bayi.

media surat khabar,tv dan radio pe sume sampai dah tak larat nak cover sume kes dan berita pasal buang bayi ni sebab dah banyak sangat. bagi lah peluang kat berita len. banyak lagi berita dan isu yang penting contoh cam lembu beranak ke, kucing tingalkan anak tepi jalan ke..

orang yang buang anak ni memang suka cari publisiti murahan. kesian kat berita lain tak de can nak masok paper dan dapat liputan meluas-publisiti..

semalam aku bukak tv1 tengok berita. terkejot berok aku bila dengar nama tempat rumah sewa aku disebot. aku ingatkan masok tv sebab menang kampung terbersih ke pe. rupa2nya ada orang (prangai cam binatang) tanam baby yang baru lahir tak jauh ngn umah sewa aku tuh.

Grrrr..ade otak ka xda otak orang yang tanam baby ni ha? buat @!$#& (--->seks) pandai, tp nak bela baby xpandai. apela salah baby tu. baby tu suci n bersih dr sebarang dosa kot. yang berdosa mak ngn bapak baby tu. kau bayangkan la nanti bila kau dah mati. baby tu akan melambai2 kat kau di pintu syurga. sedangkan kau si penanam bayi akan meraung2 dan menyesal tak sudah. xguna dah beb lu menyesal time tu! baby tu akan cakap " Sorry, dah terlambat". nyeh!


Mayat bayi lelaki ditemui ditanam

3 >luahan perasaan:

blakepaghe said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ntahlah apa nak jadi skrg...burung unta pun sayang anak...sedeyh gua n malu ngan kaum sndiri

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

gua lg malu..kat tempat gua kot.dkt je ngn rumah gua tmpt dea tanam tu..gua nk pindah la!

aril said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

kalau bayi tu sebelum dibuang bagi kat korang semua.. korang nak ambik tak..yg sedihnya ada lak kempen jgn buang bayi...sepatutnya kempen jgn buat bayi haram...huhu

Related Posts with Thumbnails