Thursday, July 1, 2010

pulangkan

pagi tadi aku jadi supir untuk sorang budak ni. bermakna aku kena bangun awal. dia dapat kerja baru dan kena masok harini. sebelom ni dah macam2 kerja dia buat. respect gila lah kat budak ni. sangat tabah! dulu masa dia kerja kat KL nak sampai ke opis dia tuh sangat azab. naik 1 bas pastu kena naik 3 train LRT barulah sampai opis dia. kesian. dah la company yang dia kerja tu macam haram. tipu pekerja. naseb baik budak ni dapat detect awal2 penipuan company tu. apa lagi, angkat kaki blah la cari kerja lain. aku harap budak tu akan selesa dengan kerja baru dia dan aku harap cukup bulan dia takkan lupa untuk blanja aku. ayat klise..

cukup mukadimah di atas. tak ada kaitan dengan tajuk entry. sekadar warm up kasi enjin panas. ok,hari ini aku rasa geli sesangat. bukan gelimat. tapi gelihati! ini semua gara2 status nuffnang aku dah kembali menjadi gelihati. maaf, aku tak reti nak sebot dengan tepat GLITTERATI tu. lidah berbelit. dah hampir seminggu blog aku memegang jawatan ordinary (non-exclusive). btw,thanks NUFFNANG sebab pulangkan balek gelihati tuh. tapi aku agak sedikit terkilan sebab buffered aku dipotong sedikit masa gelihati tu ditarik balek. tak apa lah. itulah hukuman yang terpaksa diterima kalau kau curang dengan nuff. lain kali jangan buat lagi.

apa yang aku curang?? aku pernah meletakkan iklan Youthsays suatu ketika dulu kat dalam blog ni. tu la kau tamak sangat aren. tapi aku tak sampai lagi ke tahap haloba. nuff tak suka aku menduakan dia. tapi dah aku sayang dua2 so nak buat macam mana.

ok, sekarang aku pulak nak merajok tapi bukan sentap. baru bercadang nak buat entry pasal 1st cashout yang aku dapat dari Youthsays, tapi mengenangkan nuff, aku tekad membatalkan hasrat murni lagi suci nak buat entry tu. taknak pisang berbuah2,3,4,5,6 kali..


ayat manis : kepada kengkawan yang menerima nasib seperti aku sebelum ni, aku rasa korang mesti dah dapat balek kan status gelihati tu. itu pun kalau korang tak curang dah dengan nuff.

14 >luahan perasaan:

Jieda said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

amount masa gelihati dipulangkan sama tak seperti amount sebelum gelihati ditarik.

*mcm berbelit je ayat ni*

Mijie said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha..ramai nye senasib dgn mijie..huhu..mijie dulu amaun buff dipotong lebih drp separuh tau tp alhamdulillah lepas dpt gelihati, dpt blik amaun buff 2 walaupun x bnyk..hukuman kerana curang kan..huhu

yeah dah tukar status gelihati

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@jieda : haah la.dia pulang balik.baiknya nuff..haha (mengampu)

@mijie : alhamdulillah,naseb baik nuff pulangkan balek buff yg dipotong tu kn..

Parkcheek Chun Li said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hahaaa.....gelihati ko goli den???

NOOR FATIN said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

sy tetap xtukar lagi status gliterrati tu~Waaaaa!!

sy cuma letak link je kat tepi blog tu, mcm note je. awk rasa bleh ke x ek? haha

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

aren.....ak pon dapat balik status glitterati tue smalam..
cayalah nuffnang..ahahaha..
da xnak menduakn cik nuffnang lagi da...ehehehe

wadud@duad said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

huh.. tu la pasal, lain kali jangan curang..ekekeke..
wadud dah penah kene, tapi wadud baru lagi, so biasa2 jer, gatal pegi letak advertlets.. memang dia buat "gelihati" la.. hahha...

eh time kasih ekh listkan blog wadud, wadud list gak blog bro ok.. :p

nisya said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

kecurangan kamu tu telah dimaafkan kot heheee

Mommy Pinky said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hari tu curang gak, pastu terkezut gelihati kena ambik balik..terus insaf smpai sekarang, tapi nuff suke merajuk, dia main tarik2 tali. Kejap status gelihati dia bagi, kejap dia tarik balik semula. haih. habis 2 ketul buffered earning :'(

p/s: silala setia pada y satu

Rowena Chasez said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ishhh..
byk kes cmnie kn??
i tkut laa..
coz dlu i pernah gak ltak iklan lain kt ctu..
kang nnti dia trik blik..
mmpus i..

Wan said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

itu pon nuffnang nak jeles.. hehe

FifaMusz said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

memang tak boleh letak langsung tentang youthsay yer?.. sbb baru jer oin.. ingat nak letak post tentang youthsays...

Yuni Aisyah said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

byk kes da..nufnang jelez..dia xmo ada saingan..

SalidaSunshine said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

Status gelihati tu canner nak dpt aren?

Related Posts with Thumbnails