Saturday, July 24, 2010

berapi, panas!!!

tengah malam semalam masa aku tengah belog walking taktau la kenapa aku sangat lapar. padahal siang aku dah makan nasi. sebelah malam pulak aku dah bantai 2 bungkus kotiaw kerang. aku syak kadar metabolisme perot aku ni semakin cepat memproses. cepat je lapar. badan tak gemok2 jugak. so, tak tahan dengan emosi kelaparan yang membuak2 aku pun jenguk lah kat dapor. tiba2 keluar idea nak masak megi ala2 hell kitchen. sangat rare beb. aku rasa macam tak rare pun.ni lah bahan-bahannya..



KARI + API


maka terciptalah




KARI + API = Mamee Sllrrrp KARI BERAPI


nak sedap sket letak telur.
stok telur kat umah aku dah abeh.
budak2 umah aku kuat makan telur.
gara2 nak badan jadi ketul2 macam Sazaly Samad.

berpeloh2 aku melantak mamee kari berapi neh. serius berapi! naseb baik bomba tak datang rumah aku sembur fire estinguisher macam kat dalam iklan mamee kari berapi tuh.

ayat manis : pic credit to uncle Gopal a.k.a Google. pesanan penaja "usah biarkan megi anda kembang semangkok, kerana ia menyusahkan anda".

22 >luahan perasaan:

hiro said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha..kari mawi xde?

amirah said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

berapi ekk...mcm biasa ja..huhu
ayat last tu terbaikk..usah biarkan megi anda kmbg semangkok..haha

Ann said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

dah lame betul aku xmakan maggie ni..nak jaga otak..hehe

windu ar nk makan...terbayang2 dah ni...

Farid MOFASAD said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha..kari mawi xde?

Lelord said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ghuhuhu kat doha medi x sedappp...
yg bleh telan pun mamee brand ajek...

Parkcheek Chun Li said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

tak leh trima pakcik kari + api leh dpt megi....hahaha

Dark Half said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

pehhh...x kuar air idung skali ker...?hehe

Latest entry grafik novel gua ~ Aku Pilih Neraka!

diraja22 said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

makin banyak cacing dlm perut mati..
2 sebab xgemuk2.. sorry..

.sweet-ants. said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

malam2 makan kari panas berapi x sakit perut ke??

Linglung said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

entri pasal maggie? ehh..mamee? apa2 jenis mi segera pun org belasah panggil megi.

Kujie said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

time lapar, apa saja mmg sedap...
tak berapa suka letak telur...suka ori tanpa apa2 cuma bawang besar boleh kot

red One_foren6 said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

mmg jd pilihan bila lapar..

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@hiro : kari mawi? takda..dah tak pemes. takpe.tudung ekin kan ada..

@amirah : maksodnya megi tu dah terlalu kembang sampai dah tak muat mangkok tu.

@Ann : kalau nak jaga otak eloklah makan kismis. jangan makan otak2 pulak.haha

@Farid MOFASAD : komen kau sebijik macam hiro..ahahaha.

@Lelord : fuh,sampai ke doha haa..abeh telan ape je kat sana?

@Parkcheek Chun Li : tu la namanya formula saintifik albert einstein.

@Dark Half : bukan takat air hidung. air mata sume kuar..

@diraja22 : dun wory.aku dah bunoh sume cacing tu guna julap..cuma kadar metabolisme dlm perot aku ni je cpt hadam.aku dah tnye doc.huhu

@.sweet-ants. : tgh lapar sume balun..

@Linglung : ya.betol tuh.megi tu dah sinonim dah dgn mee segera.

@Kujie : eh,betol jgk kan.letak bawang bru lah pedih2 mata sket..haha

@red One_foren6 : mmg pun.dan time sengkek juga..

Nur -al- Ain said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

try yg plastic hitam baru tu.. lagi best.. heheh

Anne Boleyn said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha 'megi ala2 hell kitchen' memang sangat rare! :p

MaryamJamilah said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hahhah.. promote megi.. tak minat sangat mamee slurp.. tpai bley la.

Tupai Karan said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hoho.. tak penah pun makan yg ni.. asek default stok kat umah megi kari yg besa tu ja..

betul2 berapi eh? ok aku akan terai.. tak berapi siaplah hang.. haha :P

Latest Post : ~RUPANYA ADA HADIS PASAL SANGGUL TINGGI..

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

aku ske kari berapi..
tapi aku still febret maggi..
perghh...
sedap sih..
hahahhahahaa

jom bace entri terbaru nas klik:

larian SAF yang memenatkan

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]
This comment has been removed by the author.
p3perak said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

pedas ke?? cm xde perasaan je mkn.. hehehe

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

pergh..aren..kak kujie pon komen kat sini???? hahaha..hebatt...:)

Arra JaSmY said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha..tu makanan fav tyme malam2.ahaks.=p

Related Posts with Thumbnails