Thursday, August 5, 2010

ibu dan Facebook

ibu2 zaman sekarang dah tak macam dulu. kalau dulu para2 ibu sibuk menguruskan hal rumah tangga dan menguruskan hal anak2 nya. tak lupa juga membantu sedikit sebanyak tugas suami. ibu2 sekarang kebanyakannya sibuk dengan kerja, shoping dan macam2 lagi. sekarang zaman moden. macam2 ada. facebook,twitter,blog dan macam2 lagi.. aku dengar cerita dah ramai sangat para ibu ketagih dengan facebook. sampaikan anak mereka terbiar. tak percaya?? tengok lah video kat bawah ni.. kesian budak ni. SILA DENGAR LUAHAN PERASAAN BUDAK NI KALAU ANDA PRIHATIN.





IBU DAN FACEBOOK

Ibu
Facebook
Hubungannya erat sekali.

Setiap hari,
sehabis mandi
selesai makan
Sehabis apapun…

Dalam hatiku,
aku berpikir
mau kemana gerangankah ia.

Notebook!!

Tapi apa yang selalu ia lihat di notebook
Facebook!!

Setiap hari, tawanya menggema

Sampai kapankah
hubungan erat antara Ibu dan Facebook
Mungkin sampai akhir hayatnya.

Notebooknya akan dibawanya…
ke syurga


ayat manis : video ni dah lama. kalau ada yang dah tengok tu baik korang tengok lagi sekali. budak tu comel kot. pandai budak ni buat puisi lawak!

21 >luahan perasaan:

sop said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

agaknya org dewasa yg karang kot..
perhatian utk ibu2 moden..
pas ni.. ibu dan blog pula kot.. huhu

zulkbo said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

salam..
alahai..comeinya
anak sapa la agaknya?

Parkcheek Chun Li said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

i loike

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

tak sangke mak2 skunk nie da ramai yg ader fb..
huhu...
boleh ader fb..
at least jgn lpekan family duda....:)

jom bace entri terbaru nas klik:

rahsia gadis mesej lucah terbongkar

diraja22 said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ibu dan blog dh kerap ek..

~Blabberina~ said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hehehe..segmen perli betull

♥cutebabygirl♥ said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

penah tgk dah video ni.
haha.
sengal~ :P

M a W a D D a H said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hehehe..

kelakar tapi betul gak ibu dan facebook....

hahaha

Anip™ said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

huh!..best puisi dak nie..hoho

.s.o.f.i.a. said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

sangat bermakna puisi dia ni.... he he...

Kie-yu said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

tak semua mak kot
akaun fesbuk mak aku dah bersawang
dia ada fesbuk pun sbb adek aku yg tlg create kan

tehr said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

eh, sajak bapa dan blog tak ada ke?

♥-- emieysandra --♥ said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

beringat lah..ibu-ibu..bapak-bapak juga..ehehe

~_^

hiro said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha..terbaekk..ahha.

ozzy said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

semoga para ibu memahami dan jgn lupa tanggungjawab

diana said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ade gak ye
orang yang ketageh
fb..
aku tengok fb tu tak best pun..
bosan je..
macam tak de ape yg
menarik pun..

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@sop : rasa mcm bpk dia yg karangkan utk dia. mybe sbb bpk dia tak tahan tgk mak dia addict sgt fb..haha

@zulkbo : anak seorang penyair kot.keh3

@parkcheek : like? alamak..takda button like mcm facebook la kt blog ni.haha

@nas : yup2.betol tu. ibu2 sila jaga anak anda betol2 dan bg makan secukupnya.hehe

@diraja : ibu dan blog pulak pasni..

@blabberina : perli? haha. akak belom jd ibu lg kan?hee

@cutebabygirl : budak tu comel kn.hee

@mawaddah : kelakar dan lawak ayat puisi tu.haha.kreatif

@anip : best kan. geram jgk tgk budak ni.chumel.hee

@s.o.f.i.a : mempunyai maksod yg mendalam = makan dalam.

@kie-yu : haha.mak saya pun ada akaun fesbuk.adik jugak yg buatkan.dah bersawang jugak..huhu

@tehr : sajak bapa dan blog akan datang~~ hehe

@emieysandra : ya..beringat2! jgn biarkan anak anda kelaparan.keh3

@hiro : terbaik? jap..nanti gua usahakan letak button like macam facebook tu.pastu lu bleh tekan 'like'.

@ozzy : ya..ibu2 dan bapak2 kena jaga anak betol2.jgn sampai depa buat puisi macam ni lagi.haha

@diana : ramai kot yg ketageh fb.addicted..celik mata je bukak fb

iqbalsyarie said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

Funny~haha...sian si ibu,kegiatannya terbongkar ;D
Saya nak update blog hari-hari.Mind to read? :)
ada masa,saya jemput anda~

Blog Leader said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

Kahkah.... Bini aku mesti terasa kalau baca entry ni... huhuhu....

BlogLeaderTalk

Cylia Chel said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

lucu lah..nasib baik mak sy xde fb..

Dark Half said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ye ke vc ni dah lama?1st time tgk...mmg klakar. ramai ibu2 camni kot skrg, esp ibu muda

Kalau Aku Bendul, Kau Apa? Bangang?

Related Posts with Thumbnails