Sunday, August 29, 2010

ugutan!!

"kau kurang ajar dengan aku kan? kau tunggu sini!! aku nak pergi panggil geng2 aku kejap. siap lah kau!! aku panggil satu kampung turun!!" ujar si gangster tersebut kepada aku.

aku sedikit terkesima sambil terharu. nak panggil2 lah. jap lagi aku panggil geng aku pulak datang sini.

si mamat rambut kerinting a.k.a BFF aku lantas mencapai telefon bimbitnya dan menekan nombor 999 di skrin sesentuh telefon bimbitnya.

"Hello, ada pergaduhan di sini..no...,jalan .....,Selangor. minta bantuan dari pihak Polis."

selang beberapa minit kemudian, 2 kereta peronda Polis dan 2 bijik scrambler Polis tiba di tempat kejadian

tapi malangnya si pengugut tersebut telah melarikan diri.

nampak sangat yang ugut tu pengecut..kalau berani n gentle pehal nak panggil geng pulak. one by one lah

aku ingat benda ni boleh setel cara baik. tapi bila dah start mengugut n mengancam nyawa aku, aku pun terpaksa panggil geng aku iaitu pihak Polis..

baru tau takot.. kalau di pihak benar pehal nak lari..

negara kita ada undang2. jangan ingat buat jahat boleh terlepas macam tu je



ayat manis : ramai orang cakap kalau orang Melayu buat jahat memang takkan lama. kejap je. tak lama pastu kantoi ah..

14 >luahan perasaan:

Si Sepatu Jalanan said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

thumbs up!

amer_hoosynie said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ape kes dowh??

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@Si Sepatu Jalanan: yeah! thanks..

@amer_hoosynie: dah jadi kes polis..malas nak ulas panjang2.

sop said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

sbar yer..
mmg cara betul dgn panggil geng polis :)

are roLL said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

pe kes bro??

jom singgah baca entry baru.. a r u l

Parkcheek Chun Li said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

org2 skunk sume tak fkr....ckit2 nak gaduh....pe kes...

Ann said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

nasib bek de polis...

tehr said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

usah diikutkan darah muda yang manas menggelegak tu

...akhirnya rugi je yang dapat

Kie-yu said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

berani kerana benar
takut sebab salah kan??

ismiaisha said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

tindakan bijak~ :)

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

uiks bende nie betul ker?
bia betikk....
huhu....katne ea? section? hehehee

wanes said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

salam merdeka..:)

Nur -al- Ain said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

lain kali nak lagi best dier tgh nk ugut kate " eh jap jap, nak rakam jap " haaaaa.. lagi syok ;)

sweetie2010.blogspot said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

Salam aren,

Ingatkan ada geng jugak, ala2 geng mamak, rupa-rupanya geng corp.polis. syabas.

Related Posts with Thumbnails