Sunday, August 22, 2010

facebook diharamkan??




aishhh...apa nih?

dah kena block

tak boleh bukak Facebook time opis hour??

lepas opis hour tu baru lah buleh bukak??

inilah yang terjadi bila bukak Facebook menggunakan line wireless UiTM

UiTM mengharamkan penggunaan Facebook kepada student dan staf

jam 8pg-5ptg (Monday-Friday) sahaja!


ayat manis : student kena belajar rajin2 dan staf jangan leka dan malas buat kerja. jangan nak dok seronok sangat main Facebook tu..dunia oh dunia

31 >luahan perasaan:

Lya said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha.. UiTM memang. gb pun dia pernah block.

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@lya : owh..yeke.gb pun dia block eh.ish3

Lya said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

sekarang tak dah.. haha.. siap boleh chatting lg..

huhu.. tp lau kne tangkap bukak chatroom mmg naya la.. sbb lau ikutkan mana2 tempat pun chatroom xboleh bukak.

setakat ni tak pernah kena lagi..

me, nelly said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haa mendapattt! :p

.sweet-ants. said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

fb tu xpe lagi.,
ni youtube pon kne block
nsb baik blog x block!

MOFASAD said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

Uitm di hatiku <--- ayat budak2 uitm yang sygkan.. gua bukan dak uitm

hahaha

ayin~weeweet said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hahahah berbaktilah kepada negara ya haha

Fina Fento said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hahaha..ngaji betoi betoi


cerita sejuk yang menusuk ke tulang dan…

Kie-yu said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

gud..gud..
barulah warga uitm jadi cemerlang gemilang dan terbilang :D

Ann said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha kecian....

jgn lah utm wat cmni

Nesa 21 said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

uiss..harap USM x block fb ke..blog ke..aiyohh~~

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

cehh..ingatkan fb diharamkan kat malaysia..
hahahahhahaha...ok2..mmg pon kne blok...g cc library pon xbest..ngeh3

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@lya: bukak chatroom pun kena tangkap?sapa pulak yg nak tangkap tuh?takkan pakgad kot

@me,nelly: mendapat yawww!!haha

@.sweet-ants.: yeah! tau xpe.seb bek blog dia tak block.kalau tak mmg takdak can lah aku nak men blog ni..

@MOFASAD: sweet gle ayat tu..gua suka!

@ayin~weeweet: UiTM terchenta!weeee

@Fina Fento: baiklah akak!

@Kie-yu: yeay..itulah yang kita mahukan!!

@Ann: haha..tak lama lg aku nk wat prosposal suh UTM wt cmni jugak.keh3

@Nesa: tak lama lg nk buat lah tu..sabar~~hehe

@nas: haha..umah aku kan sekarang ni pakai wifi uitm..

nurul lalala said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

poor u guys~heee

sbnrnye suspen gak td tgk tajuk entry ni~huhuhu

ms.GrEEn said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

xpe..kalo nk bukak jugak ko tgu la pas opis hour..gigil2 dok dalam lab sorg2..ahaha

aku dulu pon student uitm..mmg best la biler warning tuh kuar..ahahaha..paling syok kls AIS aku wktu las...4.30-6.30..menarik! ahahah

LaYaN Je said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

same je kat opis alif...semua nk blok

Anne Boleyn said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

1st time dengar fb kena block di IPTA. Adesss...klu dulu pengalaman hana masa matrik. frenster kena block. cesss!

fndrocka said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

kalau takde fesbuk..rasanya lagi mudah nak study

Nur Hawa Mohd Zin said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

kat ofis awe pun tak blh bukak jugak....huhu...8.31 terus block...selamat datang pukul 8 jadi dapat layan sekejap...ni bloh kalu kena block jugak..tak tahu lah

Tomato Gurl's Life said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ala mesti nati student hacked sistem ker pe...dulu camtu jugak..haha

kurawk said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

alaa try jek pakai web unblocker..
leh kot..

BeRrY said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

kya2 hahaha UUM lecterer pon wat fb so die xley larang ekekeke

elmo blurb said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

kat unikl mestech nih kalo di ban fesbuk tak wat keje laa staff..
tido sume..
student pon tido...
ahakss

SyAmSuL AnUaR said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

elok lh dia blok fb..nnti ramai leka main fb..

Saya Suka Cara Kamu Berfikir

diraja22 said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

beringat la klu masa meghadap 2..

Wawa Zolkepli said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ahaha. cian nyer.
dlu wawa pun uitm gak. xleyh nak on9 kat lab. pastuh ntah spe nta introduce stu bnde ney. cm lmn web. bile gune tuh bwu leyh on9 you tube, ms, fb..time tuh ape lg..on9 ckup2..
=)

sYafIkJacK said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

lepas ni budak uitm akan lebih berdaya saing dalam pekerjaan , atau jadi katakbawah tempurung ?

azizie.com said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

at least boleh bukak lagi after 5pm

ejum said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

huhu..macam2 hal pulak.mgkin suruh student die lebih fokus kot..ahha

malyna said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

UiTM terbaek lah HIHI :B
kteorg selalu guna ultrasurf, hotspot lah segala.

mcm2 cara asalkan dpt online HAHA

--> UiTM dihatiku <3 heee

cek tipah said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

lps opis hour wifi uitm laju gile k0t..
tipah d0k dlm lab layn computer bl0g jerk..

Related Posts with Thumbnails