Tuesday, October 19, 2010

Sunway Lagoon dan Flaming Steamboat


bro Darkbatman buat entry Sunway Lagoon.. aku pun nak buat jugak.haha

setelah sekian lama aku peram tiket free yang aku dapat hasil dari kemenangan contest akhirnya sabtu lepas aku berjaya jugak meluangkan sedikit masa untuk menggunakan tiket free ni sebab dah nak due date. sebenarnya dah lama dapat tiket ni tapi tak berkesempatan lagi nak pergi sebab sebok sangat dan saja2 buat2 sebok.

aku pun dah tak ingat bila kali terakhir aku main air kat Sunway Lagoon ni. rasanya kali terakhir time skolah rendah dulu. memang agak lama. bila dapat tiket free ni rasa teruja sangat n aku tengok dah macam2 benda baru n improvement kat Sunway Lagoon ni..

masok je Sunway Lagoon water park, of course jejaka2 macam aku ni mesti mata jadi bulat radius berskala pat ploh inci. tak pun mata hampir2 nak tersembul keluar. sebab mat saleh/minah saleh berpakaian @#%$%. aku malas nak elaborate panjang2. korang paham2 lah sendiri.

yang aku kesalkan, aku dapat tiket 3park, tapi malangnya aku sempat main 1 saja iaitu water park. lagi 2 park (amusement park n wildlife park) aku tak sempat nak main sebab seronok sangat main air. bila nak pergi lagi 2 park tu tengok2 dah tutup sebab depa tutop pukol 6. haish..rugi beb!! takpe, naseb baik tiket free.

aku malas nak upload gambar aku pakai cawat kat Sunway Lagoon.. 18sx
tak pasal2 nanti jadi hot story pulak
ni je yang aku dapat share..



itik ni tak pakai rexona ke?


of course lepas mandi manda mesti rasa lapar. ye dak?? tiba2 perut aku rasa macam mengidam nak makan makanan hidupan laut. dan secara tak sengaja aku tersinggah kat Flaming Steamboat yang terletak betol2 sebelah Sunway Lagoon.

konsep restoran = buffet. makan sampai kembong
(korang boleh amek banyak mana yang korang suka n masak sendiri)
harga = RM22/person

masa yang diperlukan oleh aku untuk memenuhkan 'tank' perot = 3jam (7pm-10pm)

kerusi pun dah panas duduk lama2.


masak sendiri lah! eh, rebus


macam ni ke 2 orang makan?


gambar macam 10 orang makan. padahal 2 orang je. gila pelahap!
nak tahu lebih lanjut pasal flamming ni sila ke



ayat manis : nak pergi flamming jangan lupa ajak aku..

28 >luahan perasaan:

wadud@duad said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

wah.. fatin tuh bro.. ekekeke..
:-)
slumber je upload, mana tau ada yang berkenan.. :p

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@wadud : bahaya la bro. nanti semua gersang aku jugak yang susah.haha

hiro said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

best ne kalu bawak awek..haha

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@hiro : bawak awek takleh nak cuci mata

Ery Farieha said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

yeahhh.

sunway lagoon best

tapi mahal =_____________________=

akuzle said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hub akak slalu dok cerita ceriti psl Flaming neh tp x penah bwk akak pun....huhhuhuhuhuuh

HaNTwO said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

aku x pernah g sunway lagoon..maklumla orang aku orang miskin huhuhu..

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

perhhh..bestnyer dapat g sane...
aku nie tiket free xdapat..so mmg la xleh g sane...hehehhee..weyh....ko g ngan saper? flaming steam boat aku penah g..mmg sedap..ngeee

jom bace entri terbaru nas klik:

prpgram melancong ke bulan oelh angkasawan

negara ke-2 jadi ke tak nie?

Darkbatman said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

sunway mmg rawkkk.. best giler dpt mandi manda.hehe

Darkbatman said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

sunway mmg rawkkk.. best giler dpt mandi manda.hehe

n@jwamz said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

lov sunway lagoon!!hahaa

tehr said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

belum pernah sampai kat lagoon ni
jauh juga ni

nuriz said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

teringin nk makan steambot.lama dh tak makan huhu

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@Ery Farieha : memang mahal. tu psl aku cari tiket free.haha

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@akuzle : suh la hub akak bwk g sana. serius tak rugi.kenyang woo.mkn sampai kembong.hehe

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@HaNTwO : adehhh..sayu betoi aku dgr ayat ko.haha.aku pun orang susah jugak.pegi sunway lagoon pun guna tiket free.keh3

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@nas : aku g ngn kawan baek aku a.k.a gurlpren.haha

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@Darkbatman : mamang rawkk pun sampai burn 2park aku tak dapat nak main.ni semua sebab main air lama sangat.haha

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@n@jwamz : luv sunway lagoon juga.heee

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@tehr: jauh ek?tehr kat mana?nanti kalau tehr nak pergi jangan lupa ajak saya.huhu

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@nuriz : ngahahhaha..teringin eh.singgah le kat flamming.unlimited.makan stemboat sampai kembong..

Kie-yu said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

whoa
takde lah mahal sgt
tp makan best woh
kena try ni :D

||| PöJìé PööH ||| said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

Ohhh rindunya nak makan kat sini!

Love,
PojiePooh Abdullah

hentakbelipat said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

flamming ni mmg terbaek bro..tapi die just xde bbq part kan..just steam jelah...

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

laman sesawang?
pelik n buruk je dgr..
haha..

lapar la plak tgok pic mknn u neyh..
huhu...

btw..
do folow me yeah?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

zOeY zAu YaH said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

nice blog..=)zoeyzauyah.blogspot.com
follow my blog lak ya?

anym (: said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha , flaming best sangat ,

J. Abdullah said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

lu bawak tupperware ke hape ni? banyak sial lu makan.

Related Posts with Thumbnails