Thursday, October 14, 2010

confidence level

kesinambungan dari entry kecewa yang lepas..

setelah ditangguh berikutan kerosakan air-cond di bilik kuliah, akhirnya sesi presentasi site visit report telah berjaya dilangsungkan pada Selasa lalu di auditorium al-jazari, tingkat 6, FKA.

asal dengar je presentasi mesti rasa macam nak terberak, gugup, berpeluh. itu semua normal. bukannya paranormal.

apabila perkara seumpama ini berlaku macam-macam insiden yang tidak diingini boleh terjadi. contohnya :

salah seorang pembentang telah berkata:

"air yang keruh disebabkan oleh keadaan sekeliling yang tercemar. contohnya aktiviti penambakan laut, pembuangan sampah, aktiviti sedut pasir dan sebagainya."

"apabila air menjadi keruh dan kotor, ikan2 dan hidupan air tidak dapat bergerak bebas kerana mereka tidak dapat melihat dengan jelas."

tiba2 Dr. Ramlah menyampuk.. "hang merepek!!"

si pembentang termenung sejenak..
kelihatan mukanya seperti ikan termenung yang sedang temenung

air keruh, so, ikan tak nampak?? kemudian mereka akan berlaga sesama sendiri??

langsung tak saintifik. apatah lagi engineering...

habis semua keluar ayat merapu. ni semua gara2 "lack of confidence level"


ayat manis : orang Malaysia gaduh sebab bola. orang barat tepuk tangan..

15 >luahan perasaan:

hiro said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ketegaq gua..haha

alieff said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

haha...
mungkin kalau ikan tu ada lampu kat kepala *mcm seteng2 spesies ikan* buleh bergerak dgn lebih bebas kat dlm air... hehe^^

*confidence level boleh dilatih*

fatin sulaiman said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

muahahaha...this post lighten up my day.. huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ikan mata cerah dlm air kotor pun depa leh nmpk tau?hahaha

aren said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

@hiro : lu blogger ketegaq jugak ka?

@alieff : ikan ada lampu kat kepala?uishh..bernas jgak idea tu. akan dipertimbangkan di parlimen nanti..

@fatin sulaiman : yeah..cheer gurl!! tamo sedey2..

@lydia miza : masya Allah. betapa hebatnya ciptaan tuhan!

Kie-yu said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

ouh! dugaan nk jadi best student tu aren
jgn give up yek :D

wadud@duad said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hehehe..
betol la beb,,
aku pon banyak kali dah rasa cenggitu.. :p

Che Armster said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

hehe nasib baik aku dah abis belajar :P

J. Abdullah said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

gua nak takutkan lu. kalau lu ni hotshot time kerja, kena selalu buat presentation jugak.

so, lu guguplah dari sekarang.

HaNTwO said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

gua benci upacara presentation ni...wat hati gua x keruan!!

amira zakiah said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

huhhh paling tak suke presentation.cuak gilak kowt

zulaikha said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

baru je lepas presentation tadi. perkara yang biasa berlaku: baca slide. haisyy..

Nur -al- Ain said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

awat merepek? logic la tu prof. hahahaa

hamzah ian said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

har har har

nas said... [BALAS KOMEN NI CEPAT!!]

mesti la ape2 yang tak dijangka yang boleh berlaku....semasa presentation..
aku nie bile present mesti tergagap..
bagi kes korang,mst pasal suhu kuliah yang agak bahang membuatkan korang jd cm2..hu3

Related Posts with Thumbnails